Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВчені наполегливо працюють над новою таблеткою: вона може продовжити життя людини на...

Вчені наполегливо працюють над новою таблеткою: вона може продовжити життя людини на 100 років

Этот материал также доступен на русском языке
Дія нової таблетки зосереджена на усуненні клітин, які сприяють процесу старіння організму. Це так звані старіючі клітини або «клітини-зомбі».

Розроблений препарат вперше випробували в 2020 році на мишах, але тепер вчені прагнуть відтворити отриманий результат на людях.

Препарат працює, усуваючи клітини, які сприяють процесу старіння в організмі людини. Таким чином він потенційно може подвоїти наше життя, повідомляє БГНЕС.

Старіння людини прискорюється клітинами, які називаються «клітинами-зомбі», науково відомими як старіючі клітини. Ці клітини припиняють ділитися протягом нашого життя, накопичуються в нашому організмі і з часом виділяють сполуки, які прискорюють старіння.

Препарат був випробуваний на мишах під час експерименту в 2020 році, і результатом було покращення фізичних функцій і продовження здоров’я та тривалості життя. Зараз вчені працюють над повторенням результату на людях.

Британський комп’ютерний біолог д-р Ендрю Стіл у своїй книзі про довголіття людини стверджує, що люди цілком можуть прожити більше 100 років з певним типом ліків. У книзі він стверджує, що дослідження сенолітиків — препаратів, які знищують клітини, які порушують функцію тканин, — уже дають багатообіцяючі результати і можуть з’явитися на ринку протягом наступного десятиліття.

«Я не думаю, що існує абсолютна межа того, скільки ми можемо прожити, — сказав доктор Стіл MailOnline. — Я не бачу жодної фізичної чи біологічної причини, чому люди не можуть дожити до 200 років — проблема полягає в тому, чи зможемо ми розвинути біомедичну науку, щоб зробити це можливим».

Повідомляється, що таблетки вже проходять випробування на людях і можуть з’явитися на ринку протягом наступних десяти років.

Однак, навіть якщо експеримент вдасться, залишається питання, чи захочуть люди прожити ще 100 років?

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні