Кому незнайома ситуація, коли хліб, особливо житній, швидко пліснявіє і черствіє? Справа у неправильному зберіганні булочних виробів. Вони зберігатимуться довше і не псуватимуться, якщо скористатися одним лайфхаком. Помістіть у хлібницю або контейнер, де знаходиться випічка, трохи крупної солі, пише today.ua.
Сіль за бажанням можна замінити цукром. Оптимально використати кубики рафінованого цукру. Таким чином, у ємності, де зберігається хліб, збережеться оптимальний рівень вологості. А це головне, щоби продовжити термін його придатності.
Також зберегти свіжість хліба можна у морозилці. Низька температура повітря перешкоджатиме зачерствінню та розвитку бактерій найближчими днями.
Хліб можна зберігати в морозилці протягом тривалого часу. При низькій температурі (від -10 градусів) процеси бродіння та кристалізації зупиняються, м’якоть не втрачає вологу, а спори плісняви гинуть. Правильна упаковка, заморозка та подальше відтавання дозволяють зберегти м’якість, смак та аромат свіжого хліба.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як захистити хліб від цвілі.
Чимало експертів роблять прогнози про те, коли в Україні закінчиться війна. Одні впевнені, що це…
Українські воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога…
В одній з областей України збирають дані на виплати цільової грошової допомоги. Як подати заявку,…
3 травня в Україні відзначають День кондитера. Православні вшановують пам'ять мучеників Тимофія і Маври та…
Торт «Пташине молоко» з'явився у 60-70-х роках минулого століття і швидко став популярним. А все…
Буряк – це один із найпопулярніших коренеплодів, який вирощують українці на своїх городах. Але не…