Новини

ВООЗ закликає повернути масковий режим

Хоча уряди багатьох багатих країн практично відмовилися від COVID-обмежень після успішного впровадження вакцин, генеральний директор організації наголосив, що пандемія “ще не закінчилася”.

Глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейєсус заявив, що суб-варіанти “Омікрона” продовжують викликати нові хвилі захворювань, госпіталізацій та смертей по всьому світу.

“Я стурбований тим, що кількість випадків захворювання на COVID-19 продовжує зростати, чинячи додатковий тиск на напружені системи охорони здоров’я та медичних працівників. Мене також непокоїть тенденція до збільшення числа смертей”, – заявив він.

Європейське регіональне бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) попередило про важкі осінь та зиму через зростання випадків COVID-19 на тлі розслаблення країн-членів.

“COVID-19 залишається неприємною, потенційно смертельною хворобою”, – сказав регіональний директор ВООЗ у Європі Ганс Клюге, зазначивши, що він сам уперше заразився нею два тижні тому.

Клюге назвав поточну ситуацію “схожою на минуле літо”, але, як він уточнив, “цього разу хвиля COVID-19 рухається підводними течіями варіанта Omicron”, який більш заразний.

За його словами, кількість випадків COVID-19 у 53 країнах, що охоплюються організаціями (включаючи декілька в Центральній Азії), за останні шість тижнів зросла втричі, “наблизившись до трьох мільйонів випадків, зареєстрованих минулого тижня”, що становить майже половину від загальної кількості в світі.

За той же період кількість госпіталізацій подвоїлася, і хоча кількість хворих у відділеннях інтенсивної терапії залишається “відносно низькою”, у Європі майже 3000 людей все ще помирають від COVID-19 щотижня, додав він.

За даними організації, очікується, що зростання кількості випадків COVID-19 продовжиться найближчими місяцями через закінчення літніх канікул, відновлення роботи шкіл та соціальної взаємодії, які частіше відбуваються у закритих місцях при зниженні температури.

Регіональний директор ВООЗ у Європі попередив, що у поєднанні зі “зниженням епіднагляду за вірусами” таке зростання вказує на “важку осінь та зиму” в європейському регіоні.

Клюге підкреслив, що держави мають “терміново відреагувати” на прогалини у нагляді за пандемією і діяти зараз, щоб уникнути смертей та серйозних збоїв у системах охорони здоров’я.

Додамо, що Кабмін продовжив карантин через коронавірус до 31 серпня.

Метки: ВООЗ ковід

Новое на сайте

  • Статті

Допомагаємо самі собі при магнітній бурі – поради тих, хто потерпає від сонячної залежності

Обурення магнітного поля Землі, викликане спалахами на сонці, ми вважаємо магнітними бурями. Такі коливання можуть…

02/05/2024 18:25
  • Статті

Як на швидку руку зробити глазур для паски та оригінально розфарбувати яйця

Коли завершено останні приготування до Великодня і готові паски, залишилося лише покрити їх глазур'ю та…

02/05/2024 17:31
  • Статті

Чи є шанс отримати субсидію, якщо родичі за кордоном

Субсидія — це державна фінансова допомога фізичній чи юридичній особі, яка виділяється з держбюджету або…

02/05/2024 16:51
  • Статті

Поспішили заплатити за рахунками наперед: як повернути авансовий внесок за комунальні послуги

Наш читач Володимир Науменко з Черкаської області хоче дізнатися, як повернути авансовий внесок за комунальні…

02/05/2024 15:49
  • Дача
  • Новини

Ягоди аґрусу будуть великими і соковитим: просто внесіть це добриво в травні

Яке добриво варто внести під кущі аґрусу, щоб отримати добрий урожай великих ягід.

02/05/2024 15:04
  • Новини

Кекс “П’ятихвилинка”: простий і швидкий рецепт дуже смачного десерту

Спечіть найсмачніший шоколадний кекс всього за кілька хвилин і насолоджуйтесь його незабутнім смаком.

02/05/2024 14:19