П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВООЗ закликає повернути масковий режим

ВООЗ закликає повернути масковий режим

Этот материал также доступен на русском языке
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликала уряди всіх країн повернути масковий режим, оскільки кількість смертей продовжує зростати, повідомляє Sky News.

Хоча уряди багатьох багатих країн практично відмовилися від COVID-обмежень після успішного впровадження вакцин, генеральний директор організації наголосив, що пандемія “ще не закінчилася”.

Глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейєсус заявив, що суб-варіанти “Омікрона” продовжують викликати нові хвилі захворювань, госпіталізацій та смертей по всьому світу.

“Я стурбований тим, що кількість випадків захворювання на COVID-19 продовжує зростати, чинячи додатковий тиск на напружені системи охорони здоров’я та медичних працівників. Мене також непокоїть тенденція до збільшення числа смертей”, – заявив він.

Європейське регіональне бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) попередило про важкі осінь та зиму через зростання випадків COVID-19 на тлі розслаблення країн-членів.

“COVID-19 залишається неприємною, потенційно смертельною хворобою”, – сказав регіональний директор ВООЗ у Європі Ганс Клюге, зазначивши, що він сам уперше заразився нею два тижні тому.

Клюге назвав поточну ситуацію “схожою на минуле літо”, але, як він уточнив, “цього разу хвиля COVID-19 рухається підводними течіями варіанта Omicron”, який більш заразний.

За його словами, кількість випадків COVID-19 у 53 країнах, що охоплюються організаціями (включаючи декілька в Центральній Азії), за останні шість тижнів зросла втричі, “наблизившись до трьох мільйонів випадків, зареєстрованих минулого тижня”, що становить майже половину від загальної кількості в світі.

За той же період кількість госпіталізацій подвоїлася, і хоча кількість хворих у відділеннях інтенсивної терапії залишається “відносно низькою”, у Європі майже 3000 людей все ще помирають від COVID-19 щотижня, додав він.

За даними організації, очікується, що зростання кількості випадків COVID-19 продовжиться найближчими місяцями через закінчення літніх канікул, відновлення роботи шкіл та соціальної взаємодії, які частіше відбуваються у закритих місцях при зниженні температури.

Регіональний директор ВООЗ у Європі попередив, що у поєднанні зі “зниженням епіднагляду за вірусами” таке зростання вказує на “важку осінь та зиму” в європейському регіоні.

Клюге підкреслив, що держави мають “терміново відреагувати” на прогалини у нагляді за пандемією і діяти зараз, щоб уникнути смертей та серйозних збоїв у системах охорони здоров’я.

Додамо, що Кабмін продовжив карантин через коронавірус до 31 серпня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні