П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк зростатиме мінімальна пенсія до кінця року: скільки разів перерахують і кому...

Як зростатиме мінімальна пенсія до кінця року: скільки разів перерахують і кому додадуть

Этот материал также доступен на русском языке
2022 року в Україні було заплановано провести п'ять підвищень пенсійних та інших соціальних виплат. Частина вже відбулася, зокрема, липнева. Наступні перерахунки очікуються 1 жовтня та 1 грудня.

Про те, як зростатиме мінімальна пенсія та інші соцвиплати, розповіли Факти ICTV. Перше підвищення мінімальної пенсії відбулося у січні (1934 грн), а останнє 1 липня до 2027 грн внаслідок збільшення прожиткового мінімуму.

Підвищення пенсій до кінця 2022 року

Наступний перерахунок відбудеться 1 жовтня – тоді мінімальна зарплата зросте до 6700 грн, а мінімальна пенсія до 2680 грн (це стосується непрацездатних осіб, які досягли 65-річного віку та мають страховий стаж 35 років) чоловіки та 30 років жінки).

Також з 1 жовтня для пенсіонерів віком від 70 років з відповідним стажем мінімальну пенсію встановлять на рівні 3000 грн.

У грудні мінімальна пенсія для пенсіонерів 60-70 років становитиме 2500, якщо у них достатньо стажу і вони не працюють. Якщо ж страховий стаж менше 30 або 35 років, то мінімальну пенсію встановлять пропорційно до наявного стажу, ґрунтуючись на індексації.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, кому період роботи не зарахують до страхового стажу під час війни.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні