Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЗростає вартість проїзду в транспорті. Де і на скільки?

Зростає вартість проїзду в транспорті. Де і на скільки?

Этот материал также доступен на русском языке
Зростання цін на пально-мастильні матеріали та запчастини позначилося на тарифах на проїзд. У деяких містах ціни вже піднялися, в інших питання часу.

Ще у травні збільшився проїзд у маршрутних таксі Києва – з 10 гривень до 12 та 15 гривень, залежно від маршруту. З початку червня дорожчими стали маршрутки Львова та Полтави – з 10 до 15 гривень. У Івано-Франківську зросла плата за проїзд з 8 до 10 гривень, а у Вінниці – з 8 гривень до 12 гривень. В Одесі з 2 липня проїзд у маршрутці зріс з 10 до 15 гривень.

Більше стали платити за проїзд і жителі невеликих міст: у Чорноморську та Білгороде-Дністровському Одеської області , у Нікополі та Павлограді Дніпропетровської області.

У самому Дніпрі міськрада також підготувала проект рішення, згідно з яким ціни на проїзд найближчим часом становитимуть 15 гривень та 18 гривень, залежно від маршруту. Поки що дніпряни платять, відповідно, по 10 та 12 гривень.

Поки що на електротранспорт більшість міст тримають стару ціну. Але й тут, мабуть, ситуація змінюватиметься не на користь пасажирів. Наприклад, вже з 1 липня в Чернігові проїзд в електротранспорті зріс з 8 до 12 гривень – при оплаті готівкою. Під час розрахунку з використанням електронного квитка – залишилося 8 гривень. З 6 до 10 гривень може вирости квиток на електротранспорт і в Рівному. Там також розглядають нові тарифи на проїзд у маршрутних таксі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні