Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЖінок в Україні візьмуть на військовий облік лише за їхньою згодою -...

Жінок в Україні візьмуть на військовий облік лише за їхньою згодою – заява Генштабу

Этот материал также доступен на русском языке
У Генштабі зробили важливу заяву: на військовий облік жінок братимуть лише за їхньою згодою. І ставити на цей облік пропонують жінок не раніше, ніж через місяць після "завершення особливого періоду в державі".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Генерального штабу ЗСУ.

Генштаб розробив запропоновані зміни до переліку спеціальностей та/або професій, пов’язаних із відповідними військово-обліковими спеціальностями, після отримання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних.
Роз’яснення Генштабу

Таким чином, наказ передбачає, що з 1 жовтня 2022 року жінки, які мають спеціальності та/або професії, визначені у додатку 1 до наказу, братимуться на військовий облік військовозобов’язаних.

Водночас проведення загальної мобілізації під час війни з Російською Федерацією показало, що на військову службу до ЗСУ та інших військових формувань покликано близько 1% жінок від загальної кількості мобілізованих.

Більшість жінок призначено на посади медичного персоналу, підрозділів зв’язку, морально-психологічного забезпечення, діловодів, бухгалтерів та кухарів. Наразі у Збройних Силах залишається потреба у жінках-фахівцях з медицини, радіотехніки та харчових технологій.

З чим це пов’язано

У державі на сьогодні немає гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

“Враховуючи це, Головним управлінням персоналу Генерального штабу Збройних Сил України опрацьовано пропозиції щодо постановки жінок на військовий облік військовозобов’язаних лише за їх згодою. Також пропонується розпочати проведення заходів щодо включення жінок до військового обліку не раніше ніж через місяць після закінчення особливого періоду в державі”, – заявили у Генштабі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні