П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниДержава прозвітувала: доходи ПФУ зросли і пенсійна система залишається стійкою та стабільною

Держава прозвітувала: доходи ПФУ зросли і пенсійна система залишається стійкою та стабільною

Этот материал также доступен на русском языке
Власні доходи Пенсійного фонду зросли, незважаючи на воєнні дії. Пенсійна система залишається стійкою.

Про це написав у своєму Телеграм-каналі голова податкового комітету ВР, нардеп Данило Гетьманцев.

“Незважаючи на війну, що триває, і неможливість частини бізнесу, який зазнавав руйнування та пошкодження і внаслідок цього скорочував робочі місця, платити ЄСВ за своїх працівників, доходи Пенсійного фонду за підсумками першого півріччя зросли на 10,9% і склали 272,7 млрд грн”, – повідомив нардеп.

Гетьманців уточнив, що лише на 4% (89,5 млрд грн) зросло фінансування з держбюджету, а ось власні доходи ПФУ зросли на 14,6% (183,2 млрд грн).

“Це дозволяє державі повністю та своєчасно виконувати свої зобов’язання щодо виплати пенсій, а також їх індексації та осучаснення”, – вважає голова комітету.

Крім того, як секретар Національної ради з відновлення України від наслідків війни, Гетьманцев додав, що план відновлення України передбачає значну модернізацію пенсійної системи:

  • оновлення законодавства (прийняття нової редакції Закону про загальнообов’язкове державне соціальне страхування та Закону про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення);
  • підвищення принципу справедливості при здійсненні страхових виплат та стимулювання легальної зайнятості та повної сплати передбачених законом страхових внесків;
  • уніфікацію умов пенсійного забезпечення з урахуванням особливостей трудової діяльності та сплати внесків;
  • перехід від системи пільгових пенсій до накопичувальної професійної пенсійної системи;
  • запровадження заходів стимулювання для роботодавців та фізичних осіб для додаткового приватного корпоративного пенсійного страхування.

Нагадаємо, 4–5 липня у швейцарському Лугано відбулася конференція з питань відновлення України. Українська делегація представила проект плану та бачення післявоєнного розвитку країни.

У декларації за підсумками конференції глави держав та урядів зобов’язалися підтримувати Україну на її шляху поновлення. Створюється координаційна платформа для підготовки та реалізації плану відновлення та розвитку країни. Відновлення відбуватиметься з огляду на перспективи євроінтеграції України.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні