П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіПенсіонерам та переселенцям дадуть гроші на продукти та ліки: як отримати допомогу

Пенсіонерам та переселенцям дадуть гроші на продукти та ліки: як отримати допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які через війну опинилися у скрутному становищі, можуть отримати гроші на продукти та ліки. Допомога можна попросити на платформі є-Допомога.

Про це розповів заступник міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко, пише Соцпортал.

Грошову допомогу на купівлю продуктів та ліків можуть отримати внутрішньо переміщені особи, а також пенсіонери. Потрібно лише залишити заявку на платформі є-Допомога. Платформа працює у кількох напрямках:

  • інформація про підтримку держави під час війни;
  • інформація про міжнародну допомогу (можна подати заявку на грошову допомогу від міжнародних організацій: Червоний Хрест, ООН, ЮНІСЕФ);
  • отримання та надання волонтерської допомоги.

За словами Костянтина Кошеленка, платформа працює не лише в онлайн-режимі. – Кожен волонтер може знайти собі людину, яку хоче підтримати – або особисто приїхати та привезти їй підтримку, або зробити це онлайн, – розповів чиновник.

Він уточнив, що через цю платформу українцям допомагають волонтери із 25 країн. З української сторони у програмі беруть участь певні супермаркети – Сільпо, Фоззі, Траш та інші. Волонтери кидають на рахунки гроші, а українці за отримані донати можуть придбати продукти.

Також на платформі присутні і аптечні мережі, тобто допомогти людям можна також ліками. У тих населених пунктах, де цих супермаркетів немає, волонтери можуть лише знаходити заявки людей із потребами та виконувати їх особисто.

– На платформі є можливість зареєструвати адресу та вказати свій соціальний статус. Якщо людина з інвалідністю, із багатодітної чи малозабезпеченої сім’ї, волонтери звертають увагу на такі заявки насамперед, – наголосив заступник міністра.

Він додав, що зараз на платформі понад 15 тисяч активних заявок. Понад 2,5 тисяч сімей вже отримали таку підтримку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні