П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 15 липня – День українських миротворців

Цей день в історії: 15 липня – День українських миротворців

Этот материал также доступен на русском языке
15 липня – 196-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 169 днів. 15 липня – Всесвітній день навичок молоді, День українських миротворців.

Всесвітній день навичок молоді

За даними Міжнародної організації праці, молоді люди втричі більше мають шансів стати безробітними, ніж дорослі. 1 із 5 молодих людей, або 125 млн, працюють, але живуть у крайній бідності.

Розвиток навичок є основним засобом надати молодим людям можливість зробити плавний перехід до роботи. У грудні 2014 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила оголосила 15 липня Всесвітнім Днем навичок молоді. Мета цього дня — досягти більш високих соціально-економічних умов для сучасної молоді як засіб вирішення проблем безробіття та зайнятості.

День українських миротворців

У травні 2013 року Верховна Рада України своєю Постановою визначила 15 липня – Днем українських миротворців. Мета дня — вшанування мужності, зразкового виконання службових обов’язків, вірності присязі учасників миротворчих операцій та забезпечення збереження пам’яті миротворців, які загинули під час виконання обов’язків у складі миротворчого контингенту та миротворчого персоналу.

Що сталося 15 липня в Україні та світі?

  • 1228 – папа Григорій IX канонізував засновника ордена францисканців Франциска Ассизького.
  • 1663 – у Львові король Ян II вирішив йти кількома колонами походом на Україну
  • 1683 р. Величезна (за різними оцінками, 90-140-тисячна) Армія Османської імперії обклала Відень.
  • 1776 – відкриття театру “Ла Скала”.
  • 1799 – французький лейтенант П’єр Франсуа Бушар знайшов у Єгипетському еялеті, поблизу невеликого міста Розетта (нині Рашид), неподалік Олександрії, Розетський камінь.
  • 1959 – на екрани США вийшов фільм “Деякі люблять погарячіше” з Мерілін Монро, Тоні Кертісом та Джеком Леммоном у головних ролях. Пізніше, у радянському прокаті, він йшов під назвою “У джазі лише дівчата”.
  • 1965 – конгрес США ухвалив закон, що вимагає друкувати на цигаркових пачках попередження про шкоду куріння для здоров’я.
  • 1988 – на екранах США відбулася прем’єра першої частини “Міцного горішка” з Брюсом Віллісом.
  • 2006 – запущений Twitter, зараз став однією з найбільших платформ у світових соціальних мережах.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які свята відзначають 11 липня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні