Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовини133-й день війни: у Чорному морі знаходяться 4 носії високоточної зброї РФ

133-й день війни: у Чорному морі знаходяться 4 носії високоточної зброї РФ

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сто тридцять третя доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань противника біля республіки Білорусь не виявлено.

На Сіверському напрямку агресор обстрілював позиції наших військ у районах населених пунктів Залізний Міст, Шалигіне та Есмань. Удосконалює інженерне обладнання передових позицій у прикордонних районах.

На Харківському напрямку ворог веде оборонні дії. Зафіксовано обстріл з вертольотів, танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Соснівка, Слатине, Мала Данилівка, Черкаські Тишки, Веселе, Кутузівка, Мосьпанове, Гусарівка, Чепіль та Нова Миколаївка. Російські окупанти дистанційно минули місцевість неподалік Шестакового і Перемоги.

На Слов’янському напрямі ворог намагається покращити тактичне становище своїх підрозділів. Здійснив обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу Краснопілля та Богородичного. Наші захисники відбили ворожий штурм та відкинули окупантів назад у районі населеного пункту Долина. Противник веде штурмові дії поблизу Мазанівки, бої продовжуються.

На Краматорському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Сіверська та Григорівки. Українські воїни завдали ворогові значних втрат під час його спроби наступу в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Білогорівка та Григорівка, окупанти відійшли.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював наші позиції з артилерії різних калібрів поблизу Берестового, Білогорівки, Травневого, Шумов та Нью-Йорка. Наніс авіаудар у районі Вуглегірської ТЕС. За підтримки артилерії вів штурмові дії в районі населеного пункту Новолуганське, успіху не мав, відійшов. Наші воїни зупинили ворожий наступ у районі Спірного та відбили атаку неподалік Вершини. Завдали окупантам шкоди і відкинули назад. Противник намагається провести перегрупування. Загарбники наступають у районі Луганського, бойові дії продовжуються.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках по лінії зіткнення тривають обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Ворог завдав авіаційних ударів недалеко від Авдіївки.

На Південнобузькому напрямку ворожа артилерія вела обстріли в районах населених пунктів Трудолюбівка, Княжівка, Миколаївка, Тополіно, Кобзарці, Благодатне, Шевченкове, Лупарево. Російські окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по об’єктах у Миколаївській області. Залишається подальша загроза таких дій.

У готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України ворог утримує в морі чотири носії високоточної зброї. Спробу настання загарбників у напрямку Лозового українські воїни жорстоко придушили. Ворог продовжує заходи щодо поповнення втрат. Українська ударна авіація продовжує атакувати ворога за кількома стратегічними напрямками. Так, минулої доби бомбардувальники та штурмовики Повітряних Сил Збройних Сил України знищили два польові склади боєприпасів, два взводні опорні пункти російських окупантів і понад 10 одиниць ворожої техніки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні