П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 9 липня - День цукрового печива

Цей день в історії: 9 липня – День цукрового печива

Этот материал также доступен на русском языке
9 липня – 190-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 175 днів.

Міжнародний день знищення стрілецької зброї

9 липня проводиться Міжнародний день знищення стрілецької зброї. Цей день започатковано Організацією Об’єднаних Націй у 2001 році.

День цукрового печива: історія свята

9 липня у багатьох країнах світу відзначають День цукрового печива. Спочатку свято виникло у США, але на сьогоднішній день святкується і в інших країнах. Цукрове печиво має простий класичний смак та готується століттями.

Його популярність особливо зросла, коли цукор став широко доступним. Вважається, що цукрове печиво з’явилося в середині 1700-х років у Назареті, штат Пенсільванія. Німецькі поселенці-протестанти створили кругле розсипчасте та маслянисте печиво, відоме як «Назаретське печиво».

Цукрове печиво дуже просте у приготуванні, але якщо зробити його у формі різних фігурок та прикрасити цукровою пудрою, воно виходить дуже святковим! До речі, цукрове печиво у вигляді кумедних фігурок люблять і дорослі, і діти. Структура цукрового печива розсипчаста, тендітна та рівномірно пориста. Воно може бути з начинкою чи без начинки.

Основними інгредієнтами є: борошно, цукор, олія, яйця та розпушувач (або харчова сода). У цукрове печиво зазвичай додають ваніль.

Що сталося в Україні та світі 9 липня

  • 1357 – король Карл IV заклав у Празі Карлів міст через Влтаву.
  • 1811 – велика пожежа на Подолі у Києві. Вогонь знищив більшість із 2068 подільських будинків.
  • 1900 – королева Вікторія ухвалила Закон про утворення Австралійської федерації, на підставі якого створено нову державу Федерацію Австралії (з 1 січня 1901).
  • 1961 – у Вінніпезі (Канада) відкрито пам’ятник Т. Г. Шевченку.
  • 1972 – на околицях села Хрест (Харківська область) провели перший в Україні ядерний вибух (підземний).
  • 2002 — Організація Африканської Єдності, яка об’єднує 53 держави Африки, офіційно перетворена на Африканський союз.
  • 2006 – фінальний матч чемпіонату світу з футболу в Німеччині. Італія в серії післяматчевих пенальті перемагає Францію і вчетверте стає чемпіоном світу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні