П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаКомуналкаЧому деяким українцям прийшло дві платіжки за газ – «Нафтогаз» дав відповідь

Чому деяким українцям прийшло дві платіжки за газ – «Нафтогаз» дав відповідь

Этот материал также доступен на русском языке
Для нових клієнтів "Нафтогазу" несподіванкою стало отримання двох платіжок за газ.

Про це повідомляє прес-служба компанії у Фейсбук, пише Хвиля.

Так, у «Нафтогазу» роз’яснили, що велика кількість клієнтів компанії вже отримала друковану платіжку за газ і ще одну – за транспортування.

“Для деяких це стало сюрпризом, адже попередній постачальник надсилав лише одну. Відповідаємо, чому два рахунки – це нормально. Оплату газу та його доставку поділено ще з січня 2020 року в рамках реформи газового ринку. Саме тоді прийнято закон, який передбачає, що продавати газ та доставляти його споживачеві можуть різні компанії”, – йдеться у повідомленні.

Отже, щомісяця споживачі отримують дві платіжки за газ:

  • за доставку/розподіл газу (від оператора ГРМ);
  • за спожитий газ (від постачальника – ДК “Нафтогаз України”).

Крім того, у «Нафтогазі» розповіли, чи потрібно тепер платити більше. Так, плата за транспортування чи розподіл газу не є ні новим, ні додатковим платежем. Таким чином, українці й надалі отримуватимуть газ за однією з найвигідніших цін на ринку – 7,96 грн/куб. м (з ПДВ).

А ось тариф на розподіл газу відрізняється у кожній області. Наприклад, у Дніпропетровській – 1,26 грн за 1 куб. м на місяць (без ПДВ), а на Закарпатті ця ж послуга коштує 1,99 грн (без ПДВ).

Ви можете знайти всю актуальну інформацію про структуру та саму вартість на сайті свого Оператора газорозподільної мережі (облгазу).

Отримайте додаткову інформацію про облік газу у оператора ГРМ. Контакти можна знайти на сайті НКРЕКУ: https://www.nerc.gov.ua/?id=32112

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як повернути переплату за газ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні