Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні можуть змінити правила призову через війну, - президент

В Україні можуть змінити правила призову через війну, – президент

Этот материал также доступен на русском языке
Правила призову в Україні можуть змінити через війну. У майбутньому це може торкнутися юнаків, які планують вступати до вищих навчальних закладів

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив під час спілкування з професорами та студентами вишів Ізраїлю.

“Після перемоги у великій війні, яку розв’язала Росія, Україна будуватиме європейську державу зі значною лібералізацією багатьох сфер і процесів, але з потужною системою безпеки та оборони на зразок ізраїльської”, – йдеться у зверненні.

За словами президента, Україна розглядає модель призову як в Ізраїлі.

Там більшість майбутніх студентів призиваються на службу до армії чи проходять альтернативну службу. Середній вік студента-першокурсника складає близько 23 років.

Президент зазначив, що така модель обов’язково розглядатиметься і обговорюватиметься із суспільством.

За словами Глави держави, велику роль у повоєнній Україні відіграватимуть інституції безпеки, забезпечення безпеки у всіх публічних місцях, у суспільстві.

“Це стосується як меж нашої держави, так і безпеки всередині країни. З таким сусідством бомбардування, крилаті ракети або ще щось можуть бути в будь-який момент. Тому буде також розвинена протиповітряна оборона нашої держави”, – наголосив Володимир Зеленський.

У своєму виступі президент України Володимир Зеленський дорікнув владі Ізраїлю за недостатню підтримку нашої держави у визвольній війні проти Росії.

Нагадаємо, ми повідомляли, що Україна офіційно стала кандидатом у члени ЄС.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні