Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКоли пенсіонери віком від 70 років отримають доплату до пенсії?

Коли пенсіонери віком від 70 років отримають доплату до пенсії?

Этот материал также доступен на русском языке
Крім пенсій, деяким категоріям українців нараховують ще й вікову доплату.

Так, з 1 квітня 2020 року особам, які досягли 80 років, встановлюється доплата до пенсії у розмірі до 500 гривень, але внаслідок весняної індексації ця сума зросла до 579 гривень.

Всім, хто досяг 75 років, вікову надбавку почали виплачувати з 1 жовтня 2021 року. Доплату починають нараховувати з дня досягнення віку. Тобто її починають нараховувати не з початку календарного місяця, а після дня народження пенсіонера, тому за перший місяць вона може бути виплачена не повністю. Після березневої індексації українці у віці 75+ отримують додатково 456 гривень (замість 400 гривень).

У 2022 році черга дійде і до пенсіонерів віком від 70 до 75 років. З 1 жовтня вони отримуватимуть додатково 300 гривень. Таку доплату зможуть отримати ті, чия пенсія менша за середню заробітну плату 2020 року. Тобто доплату отримають ті, хто має пенсію менше 10 тисяч гривень.

За розрахунками міністерства, у разі включення до програми пенсіонерів віком від 70 до 75 років буде підвищено доходи додатково 1,5 млн пенсіонерам.

Звичайно, прогнозувати підвищення пенсій у жовтні зараз ще зарано, тим більше у воєнний час. Але незважаючи на воєнний стан, підвищення пенсій відбувається згідно з графіком.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про пільгові пенсії та вихід на пенсію раніше 60 років.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні