Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниБезробітних українців будуть залучати до громадських робіт за «мінімалку» - Шмигаль

Безробітних українців будуть залучати до громадських робіт за «мінімалку» – Шмигаль

Этот материал также доступен на русском языке
Офіційно зареєстрованих безробітних, які не працевлаштуються протягом 30 днів після взяття на облік в центрі зайнятості, залучатимуть до суспільно-корисних робіт за «мінімалку».

Безробітні громадяни України зможуть долучитися до суспільно-корисних робіт, наприклад, розбору завалів чи будівництва захисних споруд, та отримуватимуть за це заробітну плату.

Про це повідомів прем’єр-міністр України Денис Шмигал під час засідання Кабінету міністрів 21 червня.

“Уряд сьогодні (21/06 – ред.) затвердить документ, який передбачає, що офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не працевлаштовані, будуть залучатися до суспільно корисних робіт. Це може бути розбір завалів, будівництво захисних споруд, благоустрій, ремонтні або сільськогосподарські роботи”, — сказав прем’єр.

За його словами, що саме потрібно буде робити в конкретному регіоні, буде визначати місцева влада. Також кожна людина, яка була залучена до громадських робіт, отримає мінімальну зарплату.

“Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати кошти від держави та відмовлятися від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу в держави немає для цього ресурсів. Усі мають або воювати і захищати Батьківщину, або працювати на перемогу і для фронту”, — резюмував Шмигаль.

У Нацбанку також констатують, що війна примусила підприємства скоротити персонал. Як свідчать оперативні опитування НБУ, у березні п’ята частина підприємств припинила свою діяльність, а ще близько половини змушені були утримувати менше персоналу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні