Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіУ Верховній Раді скасували пільгове розмитнення авто

У Верховній Раді скасували пільгове розмитнення авто

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 липня повертаються мита, акциз та ПДВ на транспортні засоби, які ввозять громадяни. Верховна Рада схвалила урядовий законопроект щодо скасування безмитного ввезення.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Так, ухвалений закон (проєкт № 7418) відновлює оподаткування, яке було скасовано у березні:

  • для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи; для підприємств, що не сплачують ввізне мито;
  • для транспортних засобів, що ввозяться громадянами. Водночас, документ звільняє від сплати збору до Пенсійного фонду легкові автомобілі, оснащені виключно електричними двигунами (одним або декількома).

Слід зазначити, що з початку дії «нульового» розмитнення в Україну привезли понад 100 тисяч транспортних засобів, що були уживані. Понад 78% легкових автомобілів, привезених під нульове розмитнення, були з ціною до $5 тисяч.

Кабмін пропонує розмитнювати авто в “Дії”

Нещодавно Кабінет міністрів України схвалив проєкт закону про розмитнення у «Дії» та зареєстрував його для розгляду у Парламенті. Для розмитнення авто через “Дію” власнику потрібно буде ввести в “Дію” всі дані про автомобіль – далі він отримає розрахунок вартості розмитнення. Суб’єктивний фактор оцінки автомобіля зникне.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні