П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПартію "Опозиційна платформа - За життя" заборонили в Україні: хто ще під...

Партію “Опозиційна платформа – За життя” заборонили в Україні: хто ще під забороною

Этот материал также доступен на русском языке
Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив в Україні в судовому порядку проросійську політичну силу "Опозиційна платформа – За життя".

Про це інформують у русі “Чесно”.

Так, згідно з рішенням суду, майно партії ОПЗЖ передано у власність держави. Рішення можна оскаржити у Верховному Суді протягом 20 днів.

Справу розглядали найдовше серед справ щодо заборони партій – сукупно близько шести годин. Першу частину засідання провели 16 червня, суд ухвалити рішення не встиг і оголосив перерву до 20 червня.

“ОПЗЖ” була першою партією, яка захищалася та брала участь у розгляді справи. Суд не допустив представників ЗМІ до зали засідань. Примітно, що формально всі засідання щодо заборони політичних сил відкриті, проте більшість журналістів чомусь не допускають або пояснюють карантинними обмеженнями. Аргументи сторін процесу будуть оприлюднені повним судовим рішенням.

В ОПЗЖ критикували рішення суду, назвавши незаконним і юридично необґрунтованим. Вважають “політично вмотивованим”.

Як відомо, лідери цієї партії – нардепи Вадим Рабинович, Юрій Бойко, Віктор Медведчук. Останнього підозрюють у держзраді.

Опозиційна платформа – За життя” стала в Україні 11 партією, діяльність якої заборонили у судовому порядку. Це єдина парламентська політпартія з великим представництвом у місцевих радах.

Крім “ОПЗЖ” судом заборонено:

“Опозиційний блок”;

“НАШІ”;

“Блок Володимира Сальдо”;

“Держава”;

“Соціалістична партія України”;

“Соціалісти”;

“Справедливість та розвиток”;

“Ліва опозиція”;

“Партія Шарія”.

На розгляді:

“Прогресивна Соцпартія України”;

“Робоча партія України”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні