Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСкільки ще в Україні триватиме мобілізація – Сухопутні війська ЗСУ дали відповідь

Скільки ще в Україні триватиме мобілізація – Сухопутні війська ЗСУ дали відповідь

Этот материал также доступен на русском языке
Мобілізація в Україні була оголошена ще у лютому і продовжується вона досі. Багатьох українців цікавить питання, коли вона закінчиться.

У прес-службі Сухопутних військ ЗСУ повідомили, що мобілізація через повномасштабне вторгнення РФ триватиме ще мінімум до серпня.

Заходи щодо мобілізації людських та транспортних ресурсів проводяться відповідно до указу президента України №65/2022 «Про загальну мобілізацію», закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» у певних планах обсягів та термінів без зривів.

«Всі, напевно, пам’ятають, які великі черги вишиковувалися з числа добровольців перед районними територіальними центрами комплектування (РТЦК) та соціальної підтримки на початку російського повномасштабного вторгнення», — йдеться у повідомленні прес-служби.

За інформацією Сухопутних військ, насамперед йшли високомотивовані та патріотично налаштовані громадяни. А також резервісти оперативного резерву першої черги та звичайні добровольці з досвідом та без військової служби.

“З огляду на необхідність якості комплектування військових частин бойового складу виникла потреба в наборі фахівців дефіцитних спеціальностей з досвідом проходження військової служби”, – зазначили в прес-службі Сухопутних військ ЗСУ.

Слід зазначити, що Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» визначено чотири хвилі мобілізації:

перша – на службу закликають оперативний резерв – колишніх військовослужбовців, які мають бойовий досвід або раніше служили за контрактом після 2014 року;

друга – військовослужбовці, які проходили термінову службу або також служили за контрактом до 2014 року;

третя – закликаються офіцери запасу – військовозобов’язані, які закінчили військові кафедри ВНЗ;

четверта – закликаються всі жителі країни, які не мають обмежень за віком чи станом здоров’я.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні