Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниРосійська музика заборонена у медіа та громадських місцях за рішенням Ради

Російська музика заборонена у медіа та громадських місцях за рішенням Ради

Этот материал также доступен на русском языке
Верховна Рада заборонила російську музику у медіапросторі та громадських місцях.

Про ухвалене рішення повідомив нардеп від Голосу Ярослав Железняк у неділю, 19 червня.

Таке рішення підтримали 303 парламентарії.

У тексті закону зазначено, що заборона аудіовізуальних творів у виконанні громадян та резидентів РФ в Україні діятиме до звільнення всіх окупованих країною-агресором територій.

Він поширюється на радіо, телебачення, розважальні заклади, громадський транспорт (комунальних та приватних перевізників), навчальні заклади, кінотеатри тощо.

Заборона не стосується колишніх громадян Росії, які є або на момент смерті були громадянами України та не мають громадянства країни-агресора. Крім того, закон передбачає:

  • створення переліку російських виконавців, які засуджують агресію проти України та визначення механізму його формування;
  • збільшення до 40% частки пісень державною мовою на радіо;
  • збільшення до 75% добового обсягу ведення передач, у тому числі новинно-аналітичних блоків, розважальних передач державною мовою;
  • заборона проведення гастрольних заходів, учасниками яких є музичні виконавці — громадяни РФ, крім внесених до списку;
  • заборона відтворення без згоди всіх пасажирів у таксі чи салоні автобуса музики, звуків фільмів чи інших звукових сигналів, крім інформації про поїздці (передача звуку може здійснюватися на індивідуальні навушники пасажирів, але в салон — лише за нерегулярних перевезеннях з дозволу всіх пасажирів).

Також 306 депутатів виступили за заборону імпорту та розповсюдження книг та іншої видавничої продукції з Росії, тимчасово окупованих нею територій України та Білорусі, повідомляє nv.ua.

Нагадаємо, ми писали, що з 16 червня набувають чинності нові норми «мовного закону»: що треба знати та як підготуватися?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні