Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо допоможе зменшити кислотність шлунка?

Що допоможе зменшити кислотність шлунка?

Этот материал также доступен на русском языке
Гастрит із підвищеною кислотністю – провісник виразкової хвороби. Основне його лікування - дієта та медикаменти. Але поки що справа до таблеток не дійшла, за перших ознак підвищеної кислотності з нею можна впоратися і в домашніх умовах.

При високій кислотності показані овочі та фрукти з високим вмістом аскорбінової кислоти, квашена капуста, кисломолочні продукти, боби, цільнозерновий хліб. Корисні овочеві та круп’яні супи, м’ясо та риба на пару, розварені напіврідкі каші (вівсяна, рисова, пшенична, гречана).

А ще на допомогу вам прийдуть ці чотири доступні інгредієнти.

М’ята

Ця рослина має охолоджуючий ефект, допомагає зменшити відчуття печіння та болю від підвищеної кислотності, а також покращує процес травлення. Щоб приготувати настій, слід подрібнити листя м’яти, додати в каструлю з киплячою водою, проварити кілька хвилин і зняти з вогню. Потім процідити та остудити. Пити напій рекомендується охолодженим.

Банани

Банани сприяють збільшенню вироблення слизу в шлунку, що допомагає захистити його від шкідливого впливу виробленої кислоти.

Імбир

Корінь імбиру покращує травні процеси. Також він допомагає краще засвоїти корисні для організму поживні речовини. Імбир, потрапивши у шлунок, виробляє секреції слизу. Таким чином він захищає здоров’я шлунка та зменшує негативний вплив на нього кислоти. Імбир можна додавати до чаю або робити імбирну воду.

Базилік

Листя цієї рослини мають противиразкові властивості і стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту. Досить жувати листя базиліку, щоб заспокоїти шлунок та позбутися дискомфорту.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні