Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЄвробачення 2023 пройде не в Україні

Євробачення 2023 пройде не в Україні

Этот материал также доступен на русском языке
Таке рішення ухвалив Європейський союз мовлення (EBU), про що стало відомо 17 червня.

Євробачення 2023 року відбудеться не в Україні. Його проведуть у Великій Британії. І це незважаючи на перемогу Kalush Orchestra у конкурсі.

Таке рішення ухвалила Європейська мовна спілка (EBU), про що стало відомо 17 червня.

Де пройде Євробачення 2023

Організатори конкурсу звернулися до Великобританії, щоб обговорити можливість “про потенційне проведення конкурсу пісні Євробачення 2023 року у Сполученому Королівстві”, оскільки представник цієї країни посів друге місце: англійський співак Сем Райдер із піснею Space Man набрав 466 балів та пропустив перед собою саме український колектив.

Україна готувалася до Євробачення 2023

Зазначимо, що цього тижня заступник керівника офісу Президента України Кирило Тимошенко заявляв, що Україна почала готуватись до проведення Євробачення у себе вдома.

Раніше фронтмен Kalush Orchestra Олег Псюк висловлював надію, що Євробачення 2023 року пройде “в єдиній, відновленій та мирній Україні”.

Більше того, в інтерв’ю “Суспільному” музикант проговорився, що мріє, щоб конкурс відбувся у його рідному Калуші – невеликому місті Івано-Франківської області, до чого готувався вже й мер Калуша.

Нагадаємо, що згідно з правилами конкурсу країна-переможець може передати право на проведення Євробачення іншій країні.

“З огляду на нинішні обставини, гарантії безпеки та функціонування, необхідні мовнику для проведення конкурсу” Україна не може його провести, вважає Європейська мовна спілка.

Україна не погоджується з рішенням

Проте Україна не погоджується з таким рішенням і вимагає додаткових переговорів щодо проведення Євробачення-2023.

Про це йдеться у спільній заяві міністра культури Олександра Ткаченка, переможця конкурсу “Євробачення-2022” та ін.

“Проведення Євробачення-2023 в Україні – це потужний сигнал для всього світу, що він підтримує Україну зараз. Ми вимагатимемо змінити це рішення, тому що вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе зобов’язання, про що було неодноразово наголошено Європейській мовній спілці», – йдеться у заяві.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні