П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЧи працюватимуть цього року дитячі літні табори та наметові містечка?

Чи працюватимуть цього року дитячі літні табори та наметові містечка?

Этот материал также доступен на русском языке
Офіційно в багатьох областях табори не працюватимуть, адже забрати дітей із дому та помістити їх кудись, де немає бомбосховища, неможливо.

Цього року в Одесі та області літні табори та наметові містечка, зокрема й на базах шкіл, не працюватимуть.

Про це розповів директор департаменту освіти та науки Одеської ОВ Олександр Лончак.

За словами чиновника, оздоровлення може бути лише там, де безпечно – у західних областях України. І якщо у дітей буде бажання, то для них організовуватимуть групи та відправлятимуть до Закарпаття та Чернівецької області.

У свою чергу, директор департаменту освіти і науки Одеської міськради Олена Буйневич підтвердила, що офіційно табори не працюватимуть, адже забрати дітей з дому та помістити їх кудись, де немає бомбосховища, неможливо, бо Одеська область потерпає від ракетних ударів.

Тим часом Міносвіти запропонувало школам попрацювати влітку та просить навчальні заклади створити літні пришкільні табори для дітей в умовах війни.

Як повідомляється на сайті Міністерства, організацію оздоровлення та відпочинку для дітей має забезпечити місцева влада.

У Міносвіти вважають, що денні табори для дітей мають мати тематичні зміни, наукові, спортивні та мовні школи. Це дозволить забезпечити захист дітей в умовах війни, зокрема, це важливо і для переселенців, які проживають у місцях компактного розміщення.

“Організація пришкільних таборів можлива лише за умови створення безпечних умов перебування дітей та вчителів”, – зазначили в міністерстві.

Також педагогам у таборах рекомендують сконцентрувати увагу на тому, щоб знайомити дітей із традиціями, обрядами, культурою та звичаями України.

“Поки що активно до цієї роботи приєдналися комунальні позашкільні заклади екологічного, технічного, художнього напряму, системи МАН. Найбільше таких таборів у Чернівецькій області. Активна робота здійснюється у Волинській, Вінницькій, Житомирській областях», – кажуть у міністерстві.

Нагадаємо, раніше у Міносвіті сказали, в якому форматі проходитиме наступний навчальний рік.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні