Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні хочуть заборонити розводити собак та кішок під час воєнних дій

В Україні хочуть заборонити розводити собак та кішок під час воєнних дій

Этот материал также доступен на русском языке
Кількість тварин, які зараз є в Україні, є критичною. Зоозахисники вимагають від влади заборонити розведення та продаж тварин під час воєнного стану та протягом 5 років після його закінчення, щоб вирішити питання бездомних тварин.

Про це інформують Економічні Новини з посиланням на Екополітика.

Відповідну петицію зареєстрували на сайті президента України, повідомляє громадська організація “А-Хімса” у Facebook.

«Поки є люди, які вирішують робити безконтрольний бізнес на продажі домашніх тварин, доки існують стихійні ринки, які поповнюють чисельність кинутих тварин, волонтери постійно рятуватимуть від неминучої смерті безпритульних тварин», – пояснюють зоозахисники.

Повідомляється, що протягом заборони вдасться врегулювати цю діяльність та прилаштувати тих тварин, які не мають господарів. Адже домашніх тварин мають розводити і продавати тільки ті люди, які зареєстрували себе як особи, що професійно займаються.

«Нам конче необхідно домогтися того, щоб діяльність з розведення та продажу тварин була підконтрольна, – пише «А-Хімса». — Разом ми зможемо змінити ситуацію з безконтрольним розведенням та продажем домашніх тварин».

Кількість тварин, які зараз є в Україні, є критичною. Залишитися в галузі мають лише професійні бридери, а до діяльності з розведення повинні допускатись лише професіонали. Також це допоможе виключити із галузі тих, хто розводить тварин лише заради наживи, а у разі невдачі – викидає дитинчат як брак.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні