Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні посилять соціальний захист ветеранів: що це означає

В Україні посилять соціальний захист ветеранів: що це означає

Этот материал также доступен на русском языке
У Міністерстві у справах ветеранів України проведуть комплексний огляд соціальних гарантій для Захисників та Захисниць, щоб привести їх у відповідність до потреб сучасних ветеранів.

Про це в ефірі марафону національних телеканалів повідомив перший заступник міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

«Закон, згідно з яким надаються соціальні гарантії ветеранам, був розроблений та прийнятий у 90-х роках, і не зовсім відповідає реаліям сьогодення та потребам сучасних ветеранів, – наголосив Олександр Порхун. – У березні цього року було ухвалено законопроект про проведення комплексного огляду соціальних гарантій для ветеранів. Наразі Мінветеранів у повному обсязі опрацьовує нормативно-правові акти та постанови Уряду для того, щоб запустити цей комплексний огляд. Після цього ми спільними зусиллями Міністерства у справах ветеранів України та всіх силових відомств зможемо оцінити ті соціальні гарантії, які є дієвими, а також розпочати роботу над створенням новітніх підтримок Захисників».

За словами першого заступника міністра, сьогодні ветерани користуються низкою соціальних гарантій, зокрема пільгами на житлово-комунальні послуги, можливістю отримати послуги із психологічної та медичної реабілітації, санаторно-курортного лікування. Але систему підтримки слід осучаснювати.

Наразі Міністерством розробляється дуже важлива програма – перехід із військової кар’єри на громадянське життя. Вона включатиме перенавчання за державними програмами, роботу з психологами та реабілітологами.

«За допомогою комплексу заходів під час повної реабілітації ветерана ми хочемо надати йому можливість здобути освіту, нову спеціальність та надалі працевлаштуватися», – розповів Олександр Порхун.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які пільги належать учасникам бойових дій.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні