Про це повідомляє «storinka».
Фахівці провели дослідження та визначили 12 фруктів та овочів, які містять найбільшу кількість пестицидів та інших хімічних речовин.
Найшкідливішою експерти назвали полуницю, в якій виявили 20 різних хімічних добавок.
Також до списку токсичних фруктів та овочів увійшли шпинат, нектарини, яблука, персики, груші, черешня, виноград, селера, помідори, солодкий перець та картопля.
Представники EWG також назвали 14 найменш забруднених фруктів та овочів. До цього списку увійшли кукурудза, авокадо, ананас, капуста, цибуля, горох, папайя, спаржа, манго, баклажани, диня, ківі, цвітна капуста та грейпфрут.
У EWG зазначили, що навіть у першому списку вміст шкідливих речовин не перевищував санітарних норм, тому від полуниці та яблук можна не відмовлятися радикально. Проте перевагу експерти радять віддавати фруктам та овочам із другої групи.
Російські війська продовжують стримувати ворога на найгарячіших ділянках фронту. Українські воїни активними діями завдають окупаційним…
Чому не всі мають право на вихід на пенсію після дослідження пенсійного віку та на…
7 травня в Україні відзначають Всесвітній день боротьби із астмою. Вшановують пам'ять мученика Акакія та…
Є страви, які родом з дитинства, їх готували наші мами, бабусі, але зараз ці рецепти…
Якщо ви є власником ферми або мешкаєте у приватному будинку, правильне видалення відходів є важливою…
Помідори часто страждають від різних шкідників та хвороб, які заважають овочеводам зібрати добрий урожай. Але…