Вівторок, 5 Липня, 2022
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк використовувати скисле молоко?

Як використовувати скисле молоко?

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо молоко встигло прокиснути, не поспішайте викидати. Скисло молоко може виручити у справах домашніх.

МАРІНАД ДЛЯ М’ЯСА

На Кавказі м’ясо здавна маринують у прокислому молоці. Молочна кислота, впливаючи на волокна м’яса, робить його м’яким. Щоб приготувати смачну страву, знадобляться будь-яке м’ясо, цибуля, сіль, перець і кисле молоко.

  • М’ясо нарізати на шматки, посолити і поперчити, цибулю нарізати кільцями.
  • Змішати м’ясо та цибулю в мисці, залити кислим молоком і прибрати в холодильник мінімум на 2 години.

МАСКА ДЛЯ ВОЛОССЯ

Кисле молоко покращує текстуру волосся, зволожує їх, сприяє утворенню колагену.

Змішайте:

  • кисле молоко – 1 склянка,
  • оливкова олія – 2 столові ложки,
  • ефірна олія лаванди та розмарину – 2 краплі.

Отриману суміш нанесіть на всю довжину волосся, укутайте голову целлофановим пакетом і рушником і залишити на 30-40 хвилин. Потім змийте шампунем.

ЗАСІБ ДЛЯ ЧИЩЕННЯ СРІБЛА

Молочна кислота може надати блиск потьмянілому сріблу.

Для цього потрібно замочити вироби у кислому молоці на 30 хвилин. Після чого промити теплою мильною водою та протерти м’якою тканиною.

Нове на сайті