П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ акваторії Чорного моря знаходяться шість носіїв крилатих ракет, які готові до...

В акваторії Чорного моря знаходяться шість носіїв крилатих ракет, які готові до застосування

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сто восьма доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню.

На Волинському та Поліському напрямках до семи батальйонів збройних сил республіки Білорусь продовжують виконувати завдання щодо посилення українсько-білоруського кордону у Брестській та Гомельській областях. Продовжено терміни: до 18 червня поточного року проведення перевірки бойової готовності збройних сил республіки Білорусь; до 8 липня закриття повітряного простору над південною частиною Білорусі. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати до трьох батальйонних тактичних груп зі складу підрозділів Західного військового округу на ділянці російсько-українського кордону в Брянській та Курській областях для запобігання перекиданню наших військ на інші загрозливі напрямки. Агресор зазнав вогняної поразки артилерією позицій наших військ у прикордонних районах Сумської області.

На Харківському напрямку супротивник основні зусилля зосереджує на веденні оборони та недопущенні подальшого просування наших військ у Державний кордон.

На Слов’янському напрямі ворог основні зусилля зосереджує на підготовці військ до наступу на Слов’янськ. Веде штурмові дії у напрямку Пасіка – Богородичне, вони успішні, намагаються закріпитися на північно-західній околиці Богородичного.

На Лиманському напрямку ворог проводить перегрупування військ та поповнює запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів з метою підготовки наступу на Слов’янськ та Сіверськ.

На Сєверодонецькому напрямку противник веде наступ у напрямку Новотошківське – Оріхове. Має частковий успіх, що закріплюється на північній околиці населеного пункту Оріхове. Продовжує вести штурмові дії у місті Сєвєродонецьк.

На Бахмутському напрямку окупанти проводять перегрупування з метою ведення наступу на Миколаївку та Камишеваху. Для посилення угруповання військ перемістили одну батальйонну тактичну групу.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямах противник активно застосовує авіацію та артилерію для сковування наших військ та перешкоджання перекиданню резервів на інші напрямки.

На Південнобузькому напрямі агресор зосереджує основні зусилля на веденні позиційної оборони. Противник вживає заходів щодо вдосконалення фортифікаційного обладнання другого та третього рубежів оборони. Відзначено укріплені блокпости із залізобетонних конструкцій, розташовані поблизу мостів через Північно-Кримський канал. Противник продовжує блокувати цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря знаходяться шість носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. Минулої доби захисниками та захисниками України на Донецькому та Луганському напрямках відбито чотирнадцять атак ворога, знищено чотири танки, дві артилерійські системи, одинадцять бойових броньованих машин, три одиниці автомобільної техніки та склад з боєприпасами противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили чотири безпілотні літальні апарати типу “Орлан-10”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні