П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПольський уряд скасовує виплати на проживання та харчування для українських біженців: що...

Польський уряд скасовує виплати на проживання та харчування для українських біженців: що нового з 1 липня

Этот материал также доступен на русском языке
Польща скасовує з 1 липня виплати допомоги у розмірі 40 злотих на день на харчування та проживання для українських біженців. Крім того, зміняться і деякі вимоги щодо працевлаштування українців.

Виплати продовжать отримувати польські громадяни, які приймають вдома неповнолітніх, вагітних та багатодітних жінок.

Про це повідомляють у аналітичному центрі агентства з працевлаштування Gremi Personal.

Польські роботодавці, у свою чергу, мають надавати інформацію про робочий час працевлаштованого українця та вказувати розмір оплати його праці. Наразі українці можуть працювати в Польщі без дозволу на роботу, роботодавцю достатньо повідомити про це службу зайнятості протягом 14 днів з моменту прийняття на роботу такої особи. З 1 липня все має бути офіційно.

З того моменту, як Польщу повені біженці з України порушень з працевлаштування почали фіксувати дедалі більше. Саме з цієї причини з липня посилиться контроль за роботодавцями прикордонної служби та Національної інспекції праці.

У Польщі розраховують на те, що скасування допомоги стимулюватиме українців влаштовуватися на роботу. Після чотирьох місяців всебічної підтримки уряду польська влада сподівається, що українські громадяни почнуть самі заробляти собі на житло та харчування. При цьому для них залишається багато соціальних пільг, право на отримання допомоги з безробіття, безкоштовна медицина та освіта.

Раніше повідомлялося, що українські біженці в Польщі можуть отримати 900 злотих на продукти від популярної мережі супермаркетів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні