Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНе всі пенсіонери, що працюють, у червні отримають підвищені пенсії, - Мінсоцполітики

Не всі пенсіонери, що працюють, у червні отримають підвищені пенсії, – Мінсоцполітики

Этот материал также доступен на русском языке
У червні пенсіонери, що працюють, отримають підвищені, починаючи з квітня, розміри пенсії після перерахунку відповідно до статті 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Щоправда, це стосується не всіх людей, котрі продовжили роботу після досягнення пенсійного віку.

Як пояснили в Міністерстві соціальної політики , на рахунках в уповноважених банках та у зарплатних відомостях з підвищеною пенсією за червень включається доплата до раніше виплачених пенсій за квітень та травень. Виняток – працюючі пенсіонери, пенсії яких виплачуються у мінімальному розмірі. Для них додаткові перерахунки зроблять з 1 липня.

Перерахунок Пенсійний фонд України здійснив автоматично на підставі звітності роботодавців про страховий стаж та заробітну плату, набуті після 1 березня 2020 року. Йдеться про тих, кому пенсію було призначено або вже перераховано два роки тому — до 1 квітня 2020 року. Розмір збільшення пенсії визначається кожному за пенсіонера індивідуально залежно від страхового стажу та зарплати, з якою розраховується пенсія.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про вимоги до страхового стажу при виході на пенсію в 2022 році.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні