Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовини100 днів війни в Україні: початкових планів Росії не було досягнуто -...

100 днів війни в Україні: початкових планів Росії не було досягнуто – британська розвідка

Этот материал также доступен на русском языке
24 лютого в Україні розпочалася повномасштабна війна, яку розв'язала Росія. Протягом 100 днів російські війська не змогли досягти своїх початкових цілей – захопити Київ та українські центри управління. Постійний опір українців та російська неспроможність захопити аеродром Гостомель у перші 24 години призвели до вібиття російських наступальних операцій.

«У порівнянні з первісним планом Росії жодної зі стратегічних цілей не було досягнуто. Для того, щоб Росія досягла будь-якої форми успіху, будуть потрібні постійні величезні інвестиції людської сили та обладнання, і, ймовірно, знадобиться ще значний час», – зазначає в ранковому зведенні британська розвідка, пише ZN.UA

Після провалу свого первісного Росія адаптувала свій оперативний план, щоб зосередитись на Донбасі.

«Наразі Росія досягає тактичного успіху на Донбасі. Російські збройні сили створили та зберегли динаміку та, схоже, утримують ініціативу над українською опозицією. Росія контролює понад 90% Луганської області і, швидше за все, завершить контроль протягом наступних двох тижнів», – зазначають у Міноборони Британії.

Звичайно, щоб досягти таких успіхів, окупантам довелося задіяти значні ресурси і зосередити їх на одній точці спільної кампанії.

Нове на сайті