П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниДля деяких переселенців в Україні скасують виплати

Для деяких переселенців в Україні скасують виплати

Этот материал также доступен на русском языке
У Мінсоцполітики назвали причину, чому в Україні можуть скасувати виплати для деяких категорій переселенців.

Нагадаємо, в Україні ВПО можуть отримати на допомогу від держави по 2 тис грн щомісяця та по 3 тис грн – на кожну дитину або людину з інвалідністю.

Але при цьому в Україні з травня 2022 року скасовують деякі виплати внутрішньо переміщеним особам.

Як заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі всеукраїнського телемарафону, грошову допомогу отримуватимуть лише переселенці, які проживають у зоні проведення бойових дій, а вони не можуть повернутися додому.

Також, за її словами, виплати продовжуватимуть отримувати ті українці, у кого пошкоджено чи зруйновано будинки.

“З травня виплати отримуватимуть ті, хто проживає в зоні бойових дій, які не можуть повернутися додому. Або ті, у кого пошкоджено майно. Дуже багато людей, які два місяці перебували в наших безпечних регіонах, повертаються додому, до роботи, за що ми їм дякуємо Так от, таким людям виплати припинятимуться вже з травня”, – повідомила міністр.

Як повідомлялося раніше, в Україні продовжують працювати програми для вимушених переселенців: по 2 тис. грн від уряду надаються кожному дорослому та по 3 тис. грн – на кожну дитину чи людину з інвалідністю.

Раніше у Мінсоцполітики прокоментували затримку допомоги переселенцям. Станом на сьогодні профінансовано всі заявки на виплати тимчасово переміщеним особам, наголосили у міністерстві.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні