Про користь зеленої цибулі знали ще в античному світі та на Стародавньому Сході. Тоді цибулю вживали для відновлення сил після хвороби, а її соком натирали м’язи воїнів перед важким боєм. Сьогодні ж ми використовуємо зелену цибулю виключно як приправу.
Ця рослина корисна тим, що в ній містяться вітаміни А, В, С, Е, К, РР, а також мінерали: кальцій, мідь, марганець, залізо, магній, молібден, сірка, кобальт тощо.
Зелену цибулю використовують при застуді, головному болю, як жарознижуючий, антибактеріальний та протизапальний засіб.
Вона покращує апетит, підтримує імунну систему, профілактично бореться з онкологією та пригнічує грибкові інфекції.
Щоб позбавитися їдкого запаху цибулі, потрібно пожувати гілочку петрушки, з’їсти скибочку лимона або випити чашку зеленого чаю.
Але зелена цибуля має і протипоказання. Її не можна їсти тим, хто страждає на гастрит, виразку та інші хвороби шлунка, а також захворювання печінки та нирок у стадії загострення.
Обережним із вживанням зеленої цибулі потрібно бути тим, у кого підвищене згортання крові, а також індивідуальна непереносимість.
Квітуча кульбаба являє собою цілу кулю з насіння, яке розноситься вітром по присадибній ділянці та…
Домашнє вівсяне печиво з родзинками виходить розсипчастим, м'яким і дуже ніжним на смак. Воно ідеально…
В Україні стартувала державна програма з підтримки встановлення альтернативних джерел енергії. У цьому матеріалі розповідаємо…
У цьому матеріалі розповідаємо, як нараховують пенсійні виплати в Європі, в якому віці європейці виходять…
Українська влада значно підніме штрафи для порушників правил мобілізації. За відповідний законопроєкт проголосувала Верховна Рада.
Районний суд зобов'язав українця заплатити за газ майже 62 тисячі грн за встановлені під час…