Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМарина Лазебна назвала кількість пенсіонерів, які через війну не можуть отримати пенсії

Марина Лазебна назвала кількість пенсіонерів, які через війну не можуть отримати пенсії

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які опинилися на тимчасово окупованих Росією територіях, мають проблеми з отриманням пенсій. Але у шести регіонах України, де є окуповані населені пункти, з 2,9 млн пенсіонерів пенсію отримали 2,6 млн осіб.

Про це повідомила міністерка соціальної політики України.

Так, за її словами, окупанти на оточених та заблокованих територіях порушують права людей, блокують роботу соціальних служб, крадуть гуманітарну допомогу, яку Україна туди спрямовує.

“Вони доводять людей до відчаю. Тому наша політика з початку війни мала три основні складові: допомогти виїхати із зони бойових дій, нарахувати всі соціальні виплати людині, надати додаткові можливості ними скористатися за першої можливості”, – уточнила міністерка.

За словами Марини Лазебної, пенсії фінансуються вчасно, в окремих регіонах навіть авансом. Однак, можуть виникати проблеми з можливістю отримати або використовувати ці кошти.

“Банки всі 100% пенсійних виплат зараховують на карти, але на частини окупованих територій ними неможливо скористатися. З усіх пенсіонерів, які отримували виплати за місцем проживання, близько 300 тисяч осіб поштовий оператор не має сьогодні можливості донести пенсію на окупованих територіях”, – пояснила Лазебна.

Тих, хто не може сьогодні одержати пенсію, Марина Лазебна запевнила, що вся сума пенсії зберігається. Цими коштами людина може скористатися, звернувшись до Ощадбанку за першої можливості або дочекатися, коли Укрпошта зможе працювати в регіоні, та отримати всю суму за місцем свого проживання.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки доведеться доплатити за неповний місяць роботи.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні