Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСкільки доведеться заплатити за ввезення нової машини: критерії збору до Пенсійного фонду

Скільки доведеться заплатити за ввезення нової машини: критерії збору до Пенсійного фонду

Этот материал также доступен на русском языке
Українцям та українським підприємствам тепер потрібно буде за новими критеріями сплачувати збір до Пенсійного фонду при ввезенні автомобілів.

Відповідне рішення ухвалили в Кабінеті міністрів України.

Зокрема, тепер вартість автомобіля не може бути меншою від митної вартості, яка зазначена у декларації. Але загалом розмір збору до ПФ буде збільшено залежно від ціни ввезеного автомобіля, зазначеної, наприклад, у договорі купівлі-продажу.

Якщо ввезений в Україну автомобіль коштує до 165 прожиткових мінімумів, то збір до ПФ становить 3%, якщо від 165 до 290 прожиткових мінімумів – то 4%, а якщо більше ніж 290 прожиткових мінімумів – то 5%.

При ввезенні автомобілів змінилися критерії збору до ПФ Нагадаємо, в Україні на час дії воєнного стану скасували плату за розмитнення автомобілів. Проте деякі платежі таки потрібні. Наприклад, обов’язковий збір до Пенсійного фонду.

Тим часом, з 9 квітня по 15 травня 2022 року в Україні безкоштовно розмитнили 76,5 тисячі автомобілів на іноземній реєстрації. Їхня загальна вартість склала 8,5 млрд гривень.

Раніше українцям дозволили реєструвати автомобілі в будь-якому центрі надання адміністративних послуг, а не тільки в сервісних центрах МВС.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні