П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 26 травня – Всесвітній день лінді-хопу

Цей день в історії: 26 травня – Всесвітній день лінді-хопу

Этот материал также доступен на русском языке
26 травня – 146-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 219 днів. Цього дня у світі відзначаються Всесвітній день рудих, Всесвітній день Дракули, Всесвітній день видри, Всесвітній день лінді-хопу.

Всесвітній день лінді-хопу

Лінді-хоп – афро-американський парний танець, що з’явився в Нью-Йорку в 20-30-х роках XX століття, різновид свінгу. Названий на честь знаменитого перельоту Чарльза Ліндберга через Атлантичний океан.

Лінді-хоп розвивався паралельно зі свінговою музикою і належить до класу свінгових танців. Він увібрав у себе риси Чарльстона, степу, джазу та інших танців, що існували одночасно з ним.

У 80-ті роки ХХ століття лінді-хоп був відроджений американськими, шведськими та британськими танцюристами. Нині школи лінді-хопу існують у багатьох країнах світу, зокрема й в Україні.

Всесвітній день рудих

26 травня щороку відзначають неофіційне свято – Всесвітній день рудих. Якщо ви щасливий володар рудого волосся, сьогодні ваш день, який неодмінно варто відзначити! Рудий колір волосся вважається найрідкіснішим у світі, його мають лише від одного до двох відсотків всього населення планети. Вчені стверджують, що вплив рудих на історію зовсім не пропорційний їхній кількості. Як не сумно, але згідно зі статистичними даними кількість людей, які мають рудий колір волосся, стрімко зменшується.

Руде волосся – це дуже гарна генетична мутація. Обидва батьки повинні бути носіями мутованого гена MC1R, щоб мати можливість виробляти рудих нащадків, ймовірність появи яких становить 25%, якщо у них немає рудого волосся.

Більшість рудих людей мають північне чи західноєвропейське походження. Шотландія може похвалитися найвищим відсотком натуральних рудих – 13% (40% можуть бути носіями цього гена), а Ірландія посідає друге місце із 10%.

Всесвітній день Дракули

Щорічно 26 травня відзначається свято, присвячене відомому на всю планету монстру – Всесвітньому дню Дракули. Дата святкування обрана на честь виходу першого роману Брема Стокера під назвою «Дракула», яка сталася саме цього дня 1897 року.

Вампір граф Дракула – головний персонаж цього готичного роману, лютий убивця. На основі твору Стокера пізніше було випущено безліч оповідань та фільмів жахів. До речі, образ та прізвище Дракули взято у жорстокого правителя Валахії на ім’я Влад Цепеш, якого також знають на прізвище Дракул (значення: син дракона). Диктатор садистським чином убив близько 100 тисяч людей за своє життя.

Що сталося в Україні та світі 26 травня?

  • 1093 – у день Вознесіння половці розбили російське військо у битві на річці Стугна.
  • 1648 — п’ятнадцятитисячною козацькою армією Богдана Хмельницького розгромила вісімнадцятитисячну польську армію Миколу Потоцького у битві під Корсунем.
  • 1938 – у місті Вольфсбург Адольф Гітлер особисто заклав перший камінь під новобудову першого заводу “Фольксваген”.
  • 2014 – відбувся перший бій за Донецький аеропорт, українські війська вибили проросійських бойовиків з обох терміналів аеропорту.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні