П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яCOVID-19 в Україні: головний санлікар розповів, коли варто чекати спалах коронавірусу

COVID-19 в Україні: головний санлікар розповів, коли варто чекати спалах коронавірусу

Этот материал также доступен на русском языке
Станом на 20 травня коронавірусом у світі хворіють 23 млн 893 тис. осіб. А в Китаї зафіксований новий спалах коронавірусу, викликаний «Стелс-омікроном», який заразніший від усіх відомих раніше штамів.

В Україні ж найближчим часом не очікується спалах COVID-19.

Про це розповів головний державний санітарний  лікар Ігор Кузін. Він також назвав причини того, чому не буде зростання захворюваності.

“По-перше, ми продовжуємо молекулярний нагляд за штамами, які циркулюють на нашій території. Наприклад, з початку війни було проведено понад 750 досліджень та секвенувань. І за результатами такого моніторингу ми фіксуємо лише превалювання штаму Омікрону. Поки що нічого незвичайного немає. По-третє, більшість штамів потрапляють в країну через міграцію населення та міжнародні подорожі, і хоча багато українців зараз повертаються з-за кордону. , Але йдеться про сусідні країни. Так що поки що жодних хвиль коронавірусу ми не очікуємо”, – пояснив головний державний санітарний лікар.

Ігор Кузін також наголосив, що зараз дуже мало інформації про новий штам, який зафіксували у Китаї, а тому робити якісь прогнози зарано. У той самий час, те, що варіанти коронавірусу мутують, – це очікувано і об’єктивно з погляду епідеміології.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні