Новини

Місячний календар дачника на тиждень з 23 по 29 травня: точні підказки

23 травня. Цей день сприятливий для будь-яких робіт із надземною частиною рослин. Рекомендується зайнятися посадкою плодів, що знаходяться в землі: морква, буряк, картопля, редис, ріпа тощо. Також у городі можна зайнятися обрізанням вусів полуниці, проріджуванням сходів, прополюванням, обприскуванням культур від шкідників та добривом ґрунту. Можна зайнятися висадкою розсади. У саду рекомендується зробити обрізку дерев, щеплення, перещеплення. Рядовий полив у цей день не рекомендований.

24 травня. Цього дня рекомендується працювати з частиною рослин, яка знаходиться над землею. Також можна зайнятися посівом, посадкою та пересадкою будь-яких рослин, особливо овочевих, гарбузових та пасльонових. Крім того, можна зайнятися посівом та посадкою коренеплодів, цибулинних, бобових, картоплі. У цей день не рекомендуються пікірування та прищипка.

25 травня. При посіві та посадці в цей день рослин з основною наземною частиною виростають слабкими і дають поганий урожай, а саджанці довго приживатимуться і болітимуть. Тому в саду та городі краще садити коренеплоди та обмежитись роботами з прибирання території. Можна обрізати гілки та пагони, видаляти старі та хворі рослини, видаляти бур’яни та бадилля, робити підживлення, обприскувати саджанці від хвороб та шкідників. Цього дня не слід виконувати роботу, внаслідок якої можна пошкодити коріння. Також варто утриматись від надмірного поливу.

26 травня. Цього дня не рекомендуються активні дії. У саду можна зайнятися обрізанням, щепленням та перещепленням чагарників та дерев. Зверніть увагу на боротьбу зі шкідниками та хворобами, а також займіться впорядкуванням саду. У цей день варто утриматися від рясного поливу.

27 травня. Цей день сприятливий для роботи в саду та городі. Рекомендується зайнятися посівом та посадкою рослин, у яких їстівною є підземна частина. З овочевих культур можна посадити арахіс, баштанні, бобові, дайкон, капусту, кабачки, картопля, лагенарію, цибулю, мангольд, моркву, огірки, перець, редис, редьку, буряк, томат, топінамбур, гарбуз, ріпу. Займіться також прополкою бур’янів та обприскуванням рослин від хвороб та шкідників.

28 травня. Цього дня не забороняються, але й не рекомендуються будь-які активні дії. У городі можна зайнятися посівом, посадкою та підживленням рослин, а також добривом ґрунту. Займіться також проріджуванням сходів, знищенням бур’янів та шкідників. Цього дня не слід пиляти дерева та корчувати, а також копати та рвати квіти та рослини. Також утримайтеся від рясного поливу.

29 травня. Це найважчий день місячного циклу. У саду можна зайнятися обрізанням дерев та чагарників, видаленням пошкоджених, хворих та засохлих гілок. Також рекомендується зробити обприскування рослин від шкідників та бур’янів. Допускається органічне кореневе підживлення. У цей день не рекомендується посадка, щеплення, розпушування, копання, а також робота з корінням рослин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які види глини можна застосовувати у садівництві.

Новое на сайте

  • Новини

Ніколи не викидайте бадилля від помідорів – воно ще знадобиться вам на городі

Ефективність народного засобу перевірена роками, тому помідорне бадилля давно цінується досвідченими дачниками. Розповідаємо в цьому…

18/05/2024 15:22
  • Новини

Ароматний лимонний пиріг із глазур’ю – чудове частування для затишного чаювання

Цей пиріг має дуже ніжну текстуру, він вологий і в міру солодкий. Випічка добре смакує…

18/05/2024 13:02
  • Новини

Багато водіїв порушують це правило: поліція нагадала, за що можна втратити 510 гривень

Під час керування автомобілем потрібно дотримуватися встановлених правил, адже інакше доведеться не тільки наражати себе…

18/05/2024 11:38
  • Новини

Грози та інші кліматичні події: синоптики попереджають про аномальну погоду влітку

Метеоролог попереджає, що проведені розрахунки для кожного місяця і для сезону загалом, вказують на прогнозовані…

18/05/2024 10:28
  • Новини

Благодійний фонд пропонує продуктову допомогу – як подати на неї заявку

Багато представників бізнесу допомагають українцям, які опинилися в скрутному становищі через війну. Допомога надається у…

18/05/2024 09:25
  • Гроші

Відкрито реєстрацію на отримання двох видів фінансової допомоги – як подати заявку

Триває підтримка українців у важкий воєнний час. Допомога надається у формі грошових виплат. Розповідаємо в…

18/05/2024 08:35