Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіШахраї вигадали нову схему викрадення грошей з банківських карт українців

Шахраї вигадали нову схему викрадення грошей з банківських карт українців

Этот материал также доступен на русском языке
Цей вид шахрайства стосується переселенців, які отримують чи претендують на допомогу у рамках соціальної програми ООН.

Про це попереджає уряд.

Так, у соціальній мережі “Фейсбук” виявили шахрайську сторінку, дизайн якої нагадує ресурс телеканалу “ТСН”. На сторінці пропонується взяти участь в опитуванні, перейшовши за посиланням та отримати «фінансову допомогу в рамках соціальної програми ООН».

Далі користувачеві пропонують надати персональні дані та здійснити додатковий платіж, внаслідок чого шахраї отримують усі реквізити банківської картки, після чого знімають гроші.

Для того щоб вберегти свої кошти дотримуйтесь простих правил:

1. Ніколи не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах, а також налаштуйте контроль за рухом коштів (підключіть SMS-інформування, встановіть ліміти на операції).

2. Якщо дані платіжної картки помилково введені на шахрайському веб-сайті – НЕГАЙНО заблокуйте платіжну картку за допомогою мобільного додатка, гарячої лінії банку (телефон вказаний на обороті картки) або через інтернет-банкінг.

  1. Скористайтеся основними порадами платіжної безпеки Національного банку України https://bank.gov.ua/promo/stopfraud/ та правилами кібергігієни https://cert.gov.ua/recommendation/31.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні