Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниРобота в Німеччині, Польщі, Англії та Чехії: які потрібно мати документи для...

Робота в Німеччині, Польщі, Англії та Чехії: які потрібно мати документи для легального працевлаштування

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які опинилися за кордоном через війну в рідній державі, у багатьох випадках не задовольняються скромною допомогою, яку платять країни, які надали їм притулок, а шукають роботу.

Робота в Німеччині, Польщі та інших країнах має свої особливості як з оплати, так і специфіки працевлаштування.

Популярний портал OLX Робота узагальнив вимоги до працевлаштування у різних країнах Європи та розповів, які вимоги пред’являються до претендентів на роботу в Німеччині, Польщі, Чехії та Великобританії.

Польща

У Польщі знайшли собі притулок найбільше біженців із України. Але незважаючи на такий наплив іноземців, польський уряд запевняє, що тамтешні роботодавці знайдуть роботу для всіх бажаючих. Середня зарплата, на яку можуть розраховувати українці, становить 32 тисячі у гривнях. Це не дуже багато для Євросоюзу. Натомість, умови для прийому на роботу мінімальні: потрібно зареєструватися або на кордоні при в’їзді до Польщі, або всередині країни в будь-якій місцевій адміністрації. От і все.

Німеччина

Німецькі роботодавці пропонують українцям приблизно вдвічі менше вакансій, ніж польські. Натомість середня зарплата у них – 50 тисяч гривень на місяць. І це – дуже непоганий заробіток. Але процедура працевлаштування дещо складніша, ніж у Польщі. Протягом 90 діб біженці мають отримати у посольстві спеціальне свідоцтво, яке дасть їм право залишатися у Німеччині протягом року. Згодом цей термін можна продовжити ще два роки. Ця довідка, крім права на проживання, надає ще й право на безкоштовне користування послугами Агенції з працевлаштування.

Чехія

У Чехії середня зарплата становить 40 тисяч гривень. Вакансій для наших громадян там вистачає, як і у Польщі. І влаштуватися працювати можна без проблем. З 21 березня переселенцям з України не потрібна ні віза для перебування в цій країні, ні посвідка на проживання.

Великобританія

У Великій Британії можна заробити найкраще. Там середня зарплата за наші гроші становить 75 тисяч гривень. Звичайно, заради таких грошей доведеться трохи потурбуватися, щоб отримати дозвіл на перебування в цій країні та роботу. Щоб приїхати до Великобританії, потрібно мати візу та когось із родичів на території Британії, хто готовий буде прийняти біженця.

Можна також їхати і не до родичів, але тоді хтось із громадян Великобританії має висловити бажання прийняти біженця в себе та надавати йому притулок, принаймні, протягом півроку. Якщо цих умов не дотриматися, то прибулець матиме в Англії статус нелегала. А з таким статусом про роботу не варто мріяти.

Нагадаємо, в Угорщині біженцям із України максимально спростили процедуру працевлаштування.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні