П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Польщі на українських біженців чекають нововведення: що зміниться

У Польщі на українських біженців чекають нововведення: що зміниться

Этот материал также доступен на русском языке
Найбільша кількість біженців з України зареєстрована у Польщі, тому наші сусіди намагаються допомогти українцям швидко повернутись до звичного життя, нехай навіть і в іншій країні.

Польська влада з представниками бізнесу та неурядовими організаціями розробила план інтеграції та працевлаштування біженців з України. З одного боку, роботодавців стимулюватимуть створювати робочі місця для біженців, водночас українцям дозволять переїхати туди, де є робота, та вивчити польську мову.

Про це повідомили в агентстві з працевлаштування Gremi Personal, пише Обозреватель.

Які професії потрібні в Польщі?

Найбільший попит зараз на працівників у харчовій промисловості, логістиці та галузі HoReCa (гостинності) – поза великими містами.

Варто зазначити, що у 2022 році мінімальна зарплата у Польщі становить близько 2363.57 злотих (16 тис. грн).

Також учасники обговорення запропонували створити програму масового та швидкого вивчення польської мови для громадян України, які бажають працювати. Її незнання є на заваді пошуку кваліфікованої роботи.

За словами уповноваженого уряду у справах біженців з України Павла Шефернакера, вже 100 тис. працездатних українців влаштувалися на роботу в Польщі, а це кожен четвертий із тих, хто отримав PESEL (ідентифікаційний номер, який дає право на роботу в Польщі за спецзаконом, прийнятим для біженців).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні