Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЧи вистачить Україні газу, щоб забезпечити потреби населення – відповідь Шмигаля

Чи вистачить Україні газу, щоб забезпечити потреби населення – відповідь Шмигаля

Этот материал также доступен на русском языке
Усіх цікавить питання, що в Україні буде з газом і чи вистачить свого видобутку, щоб покрити споживання. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Україні поки що буде достатньо свого видобутку газу. Незважаючи на це, уряд продовжує співпрацювати з європейськими партнерами щодо збільшення постачання.

Про це пише elektrovesti.net.

Так, зараз у сховищах України зберігається 9 млрд кубометрів газу.

«Наразі рівень видобутку газу впав через військові дії у східних областях та на півдні, але незначно – на 3,7% за місяцем. В принципі, нам достатньо свого видобутку, щоб забезпечити потреби населення», – наголосив Шмигаль.

За його словами, внаслідок падіння економіки та зупинки роботи великих хімічних та сталеливарних підприємств споживання газу в промисловості зменшилося. Тому Україні достатньо можливості закачувати трубопроводами з Європи. Прем’єр також зазначив, що з початком бурхливого розвитку економіки Україні буде потрібно більше газу. З цієї причини уряд зараз працює з європейськими партнерами, щоб збільшити можливість отримання газу з Європи та LNG-терміналів із Туреччини. Деталі поки що не розкриваються.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, якою буде ціна на газ із травня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні