П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіСтало відомо, скільки Україна витратила грошей на війну з Росією

Стало відомо, скільки Україна витратила грошей на війну з Росією

Этот материал также доступен на русском языке
За словами міністра фінансів України Сергія Марченка, Україна з 24 лютого спрямувала 8,3 млрд доларів на військові потреби.

Про це повідомляє Сегодня.

Сергій Марченко зазначив, що 8,3 млрд доларів було спрямовано “на все: від закупівель та ремонту зброї до фінансової підтримки тимчасових переселенців”. Конкретні статті видатків він не навів.

За його словами, у квітні уряд зміг зібрати лише 60% податкових надходжень. У травні-червні уряд зможе зібрати лише 40-50% податків, вважає міністр. Також Сергій Марченко додав, що Україна потребує збільшення іноземної фіндопомоги, оскільки країна багато грошей витрачає на екстрені потреби.

З наслідками війни Україна боротиметься 100 років

Саме так заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

“Той, хто живе в Німеччині, знає, що бомби, що впали тут під час Другої світової війни, знаходять і сьогодні. Україні доведеться ще протягом сотні років боротися з наслідками цієї війни. Такі війни мають тривалі наслідки: всі снаряди, які зараз запускаються, можуть роками залишатися у землі”, – сказав Шольц.

Також канцлер зазначив, що російська загарбницька війна — це не лише війна проти України, а й “війна з наслідками для всього світу”, а саме зростання цін на енергоносії та продукти харчування, загроза голоду в бідних країнах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні