Але що робити, якщо холодильника немає поблизу або морозильна камера наказала довго жити?
Для солонини підійде убиток , шия та інша філейна частина свинини, можна м’ясо на кісточці.
1. М’ясо помити та просушити. Обрізати всі виступаючі та висючі частини.
2. Окремо приготувати м’ясо. У глибоку каструлю (лише алюмінієву) залити п’ять літрів води і додати півлітрову банку солі (не йодованої) і поставити на вогонь.
3. Як тільки вода із сіллю закипить, помістити в киплячий розсіл сире м’ясо. Воно має повністю зануритися у розсіл. Зайву воду можна легко вилити.
4. Після закипання варити 10 хвилин. Солоне м’ясо перекласти в скляну банку, залити розсолом до верху, закрити звичайною пластмасовою кришкою та прибрати у прохолодне місце.
М’ясо вважається повністю просолене через три тижні. Зазвичай солонину нарізають тонкими шматочками та подають із часником.
М’ясо ретельно промити, просушити серветкою або паперовим рушником і зрізати все сало (інакше продукт гірчить). Потім м’ясо дуже тонко нарізати шматочками по 2-3 мм завтовшки і добре просушити.
Зробити це можна в духовці за температури 75 градусів близько 16-20 годин. М’ясні шматочки мають стати повністю сухими.
Зберігати таке м’ясо в герметичній упаковці, найкраще вакуумної при кімнатній температурі.
Чимало експертів роблять прогнози про те, коли в Україні закінчиться війна. Одні впевнені, що це…
Українські воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога…
В одній з областей України збирають дані на виплати цільової грошової допомоги. Як подати заявку,…
3 травня в Україні відзначають День кондитера. Православні вшановують пам'ять мучеників Тимофія і Маври та…
Торт «Пташине молоко» з'явився у 60-70-х роках минулого століття і швидко став популярним. А все…
Буряк – це один із найпопулярніших коренеплодів, який вирощують українці на своїх городах. Але не…