П’ятниця, 20 Травня, 2022
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкі існують засоби зберігання м'яса без холодильника?

Які існують засоби зберігання м’яса без холодильника?

Этот материал также доступен на русском языке
М'ясо потрібно зберігати в холодильнику – це найнадійніше. А краще в морозильній камері, тому що цей продукт дуже швидко псується, особливо у сильну спеку.

Але що робити, якщо холодильника немає поблизу або морозильна камера наказала довго жити?

Солоніна

Для солонини підійде убиток , шия та інша філейна частина свинини, можна м’ясо на кісточці.

1. М’ясо помити та просушити. Обрізати всі виступаючі та висючі частини.

2. Окремо приготувати м’ясо. У глибоку каструлю (лише алюмінієву) залити п’ять літрів води і додати півлітрову банку солі (не йодованої) і поставити на вогонь.

3. Як тільки вода із сіллю закипить, помістити в киплячий розсіл сире м’ясо. Воно має повністю зануритися у розсіл. Зайву воду можна легко вилити.

4. Після закипання варити 10 хвилин. Солоне м’ясо перекласти в скляну банку, залити розсолом до верху, закрити звичайною пластмасовою кришкою та прибрати у прохолодне місце.

М’ясо вважається повністю просолене через три тижні. Зазвичай солонину нарізають тонкими шматочками та подають із часником.

Сушіння в духовці

М’ясо ретельно промити, просушити серветкою або паперовим рушником і зрізати все сало (інакше продукт гірчить). Потім м’ясо дуже тонко нарізати шматочками по 2-3 мм завтовшки і добре просушити.

Зробити це можна в духовці за температури 75 градусів близько 16-20 годин. М’ясні шматочки мають стати повністю сухими.

Зберігати таке м’ясо в герметичній упаковці, найкраще вакуумної при кімнатній температурі.

Нове на сайті