П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні до кінця війни не перевірятимуть якість бензину та дизеля на...

В Україні до кінця війни не перевірятимуть якість бензину та дизеля на АЗС

Этот материал также доступен на русском языке
Державна екологічна інспекція припинила відбір зразків пального на українські АЗС. Відмова від взяття проб продиктована урядовою постановою про воєнний стан.

Під час воєнного стану в Україні взагалі не проводяться перевірки якості пального на АЗС.

Про це  заявили у Державній екологічній інспекції.

Так, у відомстві керуються постановою уряду про воєнний стан. З 24 лютого контроль якості палива не проводиться у регіонах, де проводяться активні бойові дії, а з 13 березня перевірки повністю припинено на всій території України.

“Відбір зразків нехарчової продукції не проводився і здійснюватиметься після припинення воєнного стану в Україні”, – повідомили у Держекоінспекції.

В інспекції розповіли, що в січні-березні провели 113 перевірок, за результатами яких прийнято 148 рішень щодо застосування обмежувальних (коригувальних) заходів щодо усунення формальної невідповідності. Всього виписано штрафів на суму 1 241 000 гривень.

У разі дефіциту пального випадки реалізації неякісного пального стають дедалі частішими. За словами аналітика “Консалтингової групи А-95” Сергія Куюна, такий бензин виготовляють у кустарних умовах із використанням зневодненого спирту.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні хочуть скасувати  акциз на пальне.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні