П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНомери для деяких автомобілів в Україні зміняться: на які символи запровадять табу

Номери для деяких автомобілів в Україні зміняться: на які символи запровадять табу

Этот материал также доступен на русском языке
Українські депутати вирішили прибрати літери Z та V із номерних знаків електромобілів.

Про це пише Технології&Авто.

У 2020 році в Україні затвердили символи для електромобілів. Серед них є і літери Z і V.

Наприклад, Z означає «Zero emission», тобто «нульові викиди в атмосферу». Такі знаки відрізняють електрокари від інших авто і дають їм певні пільги: безоплатні стоянки на місцях зарядки електромобілів, в’їзд в екологічно чисті райони та інше.

Однак після повномасштабного вторгнення рф ці символи набули нового негативного значення для українців, тому з’явилася ініціатива прибрати їх із номерних знаків.

Депутат ВР від фракції «Слуга народу» Ігор Фріс повідомив, що разом із юристами направив звернення до Міністерства внутрішніх справ з проханням прибрати ці літери з усіх електромобілів. На що у відомстві відповіли схвально.

«Міністерством прийняті управлінські рішення, спрямовані на непоширення символіки, яка використовується збройними та іншими воєнними формуваннями неонацистської тоталітарної росії у війні проти України. Вже з 9 травня 2022 року можливо зареєструвати електромобіль, обравши державний номерний знак з суфіксом, що починається на латинську Y. В кирилиці вона читається як У – Україна», – йдеться у повідомленні депутата.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні