П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаМісячний календар дачника на тиждень з 16 по 22 травня

Місячний календар дачника на тиждень з 16 по 22 травня

Этот материал также доступен на русском языке
Цього тижня багато городньо-садових робіт будуть під забороною. Краще зайнятися видаленням бур'янів, боротьбою зі шкідниками та хворобами. Але у певні дні можна посіяти овочеві культури та декоративні рослини. Коли це робити, підкаже Місячний календар.

16 травня. Повний місяць. Це день відпочинку від активних робіт у саду та городі. Сьогодні не рекомендується будь-яка активна діяльність. Можна зайнятися обприскуванням рослин від шкідників, добривом ґрунту, прополюванням бур’янів, а також розпушуванням і підгортанням грядок. У цей день не рекомендується збирання лікарських рослин, тому що вони не мають цілющі властивості.

17 травня. Цей день вважається сприятливим для активних робіт у саду та городі. Рекомендується садити, сіяти, збирати врожай. Також можна зайнятися прополкою бур’янів. Можна сіяти та садити на насіння, але не на високий урожай, наприклад, цибулю, часник, перець та картопля. Також рекомендується зайнятися посівом та посадкою декоративно-квітучих рослин, у такому разі вони зацвітають швидше. У цей день не слід займатися пасинкуванням, обрізанням та прищипуванням рослин.

18 травня. Це досить пасивний день, коли активність допускається, але не рекомендується. Цього дня на городі можна зайнятися посівом та посадкою рослин, у яких їстівна підземна частина: картоплі, моркви, брюкви, цибулі, буряків, арахісу, ріпи. Також рекомендується прополювання, проріджування, обприскування від хвороб та шкідників.

19 травня. Цей день вважається сприятливим днем для садово-городніх робіт. У городі можна зайнятися щепленням, прополюванням і проріджуванням, а також кореневим органічним підживленням. Також рекомендується полив та обприскування від шкідників та бур’янів. У саду рекомендується обрізання рослин з метою уповільнення зростання молодих пагонів. У цей день не рекомендуються будь-які роботи з садовим інвентарем.

20 травня. Цього дня бажано працювати із наземною частиною рослин. Можна прищипувати, робити щеплення та перещеплення, а також проріджувати сходи та обрізати вуса. Крім того, рекомендується підгодовувати рослини та вносити добрива. Також можна зайнятися рятуванням від шкідників та бур’янів. У саду рекомендується висаджувати та обрізати дерева.

21 травня. День підходить для активних дій на городі та саду. У цей день рекомендується зайнятися обрізанням вусів у суниці, видаленням зайвих пагонів та квітів, хворих на рослини. Можна також зайнятися прополюванням, проріджуванням сходів та обприскуванням від шкідників та хвороб. Крім того, рекомендується оранка, розпушування та підгортання. У саду можна зайнятися обрізанням дерев, щепленням, підживленням, особливо, прикореневим. У цей день не слід займатися прищипкою, пікіруванням, а також не рекомендовано полив.

22 травня. Цей день сприятливий для будь-якої активної роботи в саду та городі. Рекомендується посів та посадка коренеплодів, картоплі, цибулинних та бобових. Також можна зайнятися знищенням бур’янів та різних шкідників, органічним прикореневим підживленням, проріджуванням сходів. Полив сьогодні рекомендується не багатий. Крім того, рекомендується обрізання рослин для зниження росту молодих пагонів. Також можна зайнятися прибиранням саду. У цей день не рекомендуються прищипка та пікірування.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про застосування на дачі деревної золи.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні