Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаГрошіВ Україні спростили процедуру надання допомоги з безробіття: що змінилося

В Україні спростили процедуру надання допомоги з безробіття: що змінилося

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні набув чинності Закон №2220-ІХ, який передбачає спрощення процедури реєстрації безробітних українців та надання додаткових стимулів роботодавцям для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Так, відповідно до Закону всім внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та людям на територіях активних бойових дій статус безробітного надаватиметься з 1-го дня реєстрації в центрі зайнятості та призначатиметься допомога з безробіття, про це пише Міністерство економіки.

Для підтвердження статусу безробітному не обов’язково відвідувати центр зайнятості особисто – можна скористатися телефоном, повідомити інформацію за допомогою месенджера, електронної пошти тощо.

Люди, які не мають можливості припинити трудові відносини і забрати свою трудову книжку, також зможуть зареєструватися як безробітні за своєю заявою. Водночас Держслужба зайнятості інформує про це роботодавця, Пенсійний фонд та Податкову службу, а дані про трудовий стаж отримує у державних реєстрах.

Також закон передбачає додаткові економічні стимули для роботодавців, які працевлаштують переселенців. А ВПО, які хочуть розпочати власний бізнес, отримають фінансову допомогу від держави.

Буде удосконалено і програму надання допомоги з часткового безробіття, яка пошириться на малі підприємства та фізичних осіб – підприємців у разі втрати працівниками частини зарплати через призупинення або скорочення виробництва (виконання робіт, надання послуг).

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як оформити допомогу з безробіття онлайн.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні