Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк заспокоїти тварину під час обстрілу?

Як заспокоїти тварину під час обстрілу?

Этот материал также доступен на русском языке
Наші вихованці під час ракетного обстрілу відчувають, напевно, не менший стрес, ніж люди. Або навіть більший, адже вони не розуміють, що відбувається.

Деякі собаки під час сирен починають гучно вити, інші, навпаки, впадають у ступор, а кішки ховаються. За допомогою цих порад ви зможете заспокоїти тварину і заощадити дорогоцінний час для себе і для неї, щоб сховатися в захищеному місці.

Як подбати про домашніх тварин під час обстрілів?

1. Як тільки зазвучав сигнал повітряної тривоги – заведіть тварину до захищеного приміщення і залишайтеся там разом із нею. Переконайтеся, що тут є запас води та їжі як для членів сім’ї, так і для чотириногих друзів.

2. На випадок тривалого перебування в захищеному приміщенні запасіться засобами для прибирання і пакетами: може статися так, що ви не зможете вигуляти собаку вчасно, і їй доведеться справляти потребу в приміщенні.

3. У жодному разі не залишайте собак прив’язаними! Від страху тварина може спробувати вирватися і задушити себе.

4. Кішки почуваються більш захищеними в клітці-переносці, навіть перебуваючи в бомбосховищі. Можна накрити клітку легкою повітропроникною тканиною і залишити тварину так до кінця обстрілу.

5. Якщо ваш маленький собачка полохливий, можливо, в укритті йому теж спокійніше буде в клітці-переносці.

6. Якщо укриття розташоване далеко від вашого будинку, не забудьте повідець і намордник: у стані страху собака може проявляти агресію.

7. ДУЖЕ ВАЖЛИВО! При вигулі в жодному разі не спускайте собаку з повідця. Багато тварин відчувають напруженість і можуть втекти навіть за найменшого шуму.

8. Собаки – як маленькі діти, гра може розважити і відволікти їх від лякаючого шуму.

9. У разі гострого нападу паніки у тварини порадьтеся з ветеринаром про вибір заспокійливих таблеток або гомеопатичних засобів

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні